Styling

Na de maat, de styling


De juiste maat is de essentiële basis. Maar daarna komt nog het stylen: je lingerie matchen met je lichaamsvorm, je persoonlijke stijl, je activiteit of gewoon je stemming.

De juiste lingerie hebben, is geen detail in je kleerkast. Het is de basis van een goede outfit. Want wat je onderaan draagt, maakt of kraakt je bovenkleding. Het zorgt ervoor dat je er op je best uitziet én dat je je comfortabel voelt. Dus stop een beetje zorg en liefde in je lingerieladen. Je zal het dubbel en dik terugkrijgen. Beloofd!

Ontdek hier alvast een paar tips om je te helpen, maar kom ook zeker langs in onze winkel aan de Maerelaan. We helpen je graag verder!


De BH-musthaves in je lingerielade
musthaves lingerie jessica

Strapless jurk? Powerdress voor een sollicitatiegesprek? Wandeling in het park met de hond? Romantisch etentje of hardloopafspraak? Om elk moment en elke stemming te coveren heb je volgende must-haves nodig in je lingerielade:

Multiway/halternek
Een bh waarvan je de schouderbandjes kan aanpassen aan je halsuitsnijding. Door de bandjes te verstellen kan je je bh matchen met een racer back T-shirt of een haltertop.

T-shirt BH
Ga voor een gladde en naadloze bhdie niet aftekent onder aansluitende of lichte kleding. Een T-shirt-bh kan zowel voorgevormd als niet-voorgevormd zijn.

Strapless
Toon die blote schouders! Vergeet plastic doorschijnende bandjes en kies voor een strapless bh. Helaas bestaan er veel fabels over deze bh-soort. Hij zou geen steun geven, hij zou je borsten platduwen, je zou hem in een kleinere maat moeten kopen... Allemaal fabeltjes! Het komt er gewoon op aan om een goede bh te kopen in de juiste maat, die je borsten mooi ondersteunt en vorm geeft. En ja, ook dames met een grotere cupmaat kunnen pronken met hun blote schouders. Er bestaan strapless bh's tot en met een G-cup.

Fijne, vrouwelijke lingerie
Voor als je je bijzonder en op en top vrouw wil voelen. Voor die romantische date night, of gewoon omdat je in een dromerige bui bent: een kanten setje, of eentje met borduursel en delicate versieringen, of gewoon voor elegante luxe. Tegenwoordig hoef je zelfs niet in te boeten op je comfort. Er bestat wel degelijk sexy lingerie die je een perfecte look met een perfecte pasvorm geeft.

Vergeet de slipjes niet....
slipjes lingerie jessica
Goede lingerie gaat niet alleen over de juiste bh, ook aan de keuze van je slip besteed je best wat aandacht. Je zal het verschil zeker merken!

Soorten
Welkom in het slipjeswalhalla: van strings, tot tailleslips, shortjes, hotpants, spaghettislips en de klassieke rioslip. Je hebt echt slips in alle maten, soorten en kleuren.

Figuur
Je kiest best voor een slip die je figuur flatteert: heb je eerder korte en volslanke benen, vermijd dan een shortje. Wil je je benen langer doen lijken, kies dan voor een hoger uitgesneden model. Heb je een buikje, opteer dan voor een tailleslip.

Tips
Je slip pas je aan je figuur aan maar ook aan je outfit: draag je een strakke broek, kies dan best voor een string of een slip met onzichtbare, platte naden. Twee ronde insnijdingen op je achterwerk wil je niet!

Probeer verschillende slips: bij de ene vrouw zal een shortje te veel insnijden in de billen, bij de andere past een shortje dan weer perfect. Veel hangt af van je vormen. Je ontdekt best wat bij jou past door verschillende modellen te proberen.

Let op de naadjes: een naadloze slip, die verlijmd is aan de randen, zal minder aftekenen onder je kleding dan een slip met gestikte naden. Soms hebben slips achteraan een naad in het midden. Deze zorgt voor een mooie vorm van je billen.

Je geheime wapen: shapewear

shapewear lingerie jessica

Een strakkere taille, een plattere buik, geen lovehandles, ongewenste kwabjes verdoezeld, strakke billen en een mooi achterwerk. Shapewear is je geheim voor een perfecte look! Schapewear helpt je om al je troeven in de verf te zetten en je foutjes te verbergen. Het doet je lichaam gestroomlijnder lijken én het helpt om de randjes van je ondergoed weg te werken.

Twee mythes doorprikt

  1. Shapewear zal er niet voor zorgen dat je in een broek of een jurkje in een maat kleiner past. Te kleine kleding flatteert trouwens nooit.
  2. Shapewear is er niet alleen voor vrouwen met een maatje meer. Laten we eerlijk zijn: iedereen kan soms wat hulp gebruiken onder die strakke potloodrok.


Tips voor shapewear

Koop shapewear niet te klein! Goede shapewear maakt je strakker in je normale maat. Als je te klein gaat, zal dat een omgekeerd effect hebben: de randjes zullen insnijden en je zult 'plooien' krijgen op die plaatsen waar je net iets wil verdoezelen! De kans is groot dat je er ook veel meer gaat in zweten. Een no go dus. En laat ons eerlijk zijn: een strakker lichaam willen we wel, maar we willen ook kunnen ademen en eten.

Het aantrekken van shapewear is zelfs in de juiste maat altijd een beetje gevecht. Tip: stap er eerst in met beide voeten en trek dan gelijkmatig naar boven. Trek een shapewearjurkje niet over je hoofd, maar stap er ook in. Geloof ons, je wil geen hulp moeten inroepen als je vast zit!

Shapewear draag je direct op je huid, draag dus, met uitzondering van een shapewearkleedjes, je nylonkousen boven je shapewear.

Kies voor het juiste model. Is je buik je probleemzone? Dan kies je best een shapewearslip met hoge taille. Of zijn het toch je billen en heupen die je zorgen baren? Dan kun je gaan voor een shortje - jaja, zo'n sexy wielrennersbroekje-, of voor een shapewaerrok. Wil je gewoon vrouwelijke rondingen, maar geen kwabjes accentueren? Kies dan voor een shapewearjurkje.